top of page

OM

Om Gymmix Gnarp

Vilka är vi?

Gymmix Gnarp är en ideell förening som är till för alla som vill träna och ha kul.

Vi är belägen i Gnarp som ligger i Nordanstigs kommun i norra Hälsingland. 

Hos oss hittar ni gruppträningspass som är anpassade för alla.

Styrelsen

Ordförande     Nina Holm  

                                   

Sekreterare     Carolin Pettersson

 

Kassör              Erica Holm

 

Ledamot          Eva Wounder 

 

Ledamot          Margareta Thorell Selin 

 

Ledamot          Emma Fernström

 

Ledamot          Jennie Löfman

Suppleant        Gabriella Persson

Suppleant         Linda Johansson

Valberedning   Annelie Jonsson 

                          Vakant

Historia

1931 startade lärarinnan Lisa Vahlberg en kvinnlig gymnastikgrupp i 5-6:ans skolsal i den s.k. storskolans lokaler i Röde, samtidigt i "stora salen" i kommunalhuset startades en manlig grupp av Volter Öberg.

Efter något år flyttade även de kvinnliga gymnasterna till kommunalhuset.

 

Det första årsmötet hölls 1938-39 och det står skrivet att det var inte mindre än 21 kvinnliga gymnaster verksamma. Övningarna var på den tiden ibland en gång i veckan, och när lokalen var ledig blev det ibland två gånger i veckan.

 

Gymnasterna fick turas om att gå dit en timme i förväg för att bära undan bänkar och sopa golvet innan gymnastiken kunde börja. Sedan skulle bänkarna ställas tillbaka och några duschmöjligheter fanns förstås inte, så det var till att gå hem som man var. De fick även bära dit ved varje gång för att göra upp eld i den stora kaminen.

 

1939 fick föreningen bidrag från Gymnastikförbundet med 100:- till redskap. Medlemmarna sålde även lotter och lät förtjänsten gå till inköp av redskap. En uppvisning hölls i kommunalhuset det året med både kvinnliga och manliga medlemmar.

 

I 1941-42 års årsberättelse är medlemsantalet 41 st på 3 grupper. Både den manliga och kvinnliga gruppen hade varsin uppvisning det året. Truppmärken togs också detta år av 13 manliga och 8 kvinnliga medlemmar. Hittills hade medlemsavgiften varit 1:- men höjdes 1945 till 1:50.

 

1951-52 fick verksamheten lokalbrist eftersom kommunhuset byggts om. Gymnastiken fick bli mer sporadisk med en del övningar på Röde godtemplarlokal i 2 år och sedan 3 år i Byn för att sedan ha uppehåll några år.

 

1959 fick vi sedan meddelande från Skolstyrelsen om att få disponera lokaler i den nya skolan i Vallen. Vi fick även använda skolans redskap och skolan i sin tur fick även använda våra redskap som vi tog med oss dit. Den hösten startade en manlig och en kvinnlig grupp. Äntligen hade vi en lokal som vi varken behövde elda eller städa, och det bästa av allt var bastun och duschen!

 

Intresset för gymnastiken ökade och 1960 var det inte mindre än 32 kvinnliga gymnaster som tog truppmärket.

 

1962 inköptes en grammofon med bidrag till hälften med 201:50 från Gymnastikförbundet. Det året bestod föreningen av:
Två kvinnliga grupper, två manliga, två barngrupper och några år senare startades även en jazzgymnastikgrupp.

Inom barngymnastiken var det Ann-Sofie Westin startade. Sedan har det varit många duktiga ledare som efterträtt varandra med nya generationer och barngrupper.

 

Föreningen har fortsatt utöva motionsgymnastik under alla år, med undantag för några år då ledare inte funnits tillgängliga. 

 

I början av 90-talet startade en Aerobics-grupp. Senare köptes det in skivstänger och vikter och några ledare gick utbildning i styrketräning med stång, eller Push som vi kallar det. Det blev en mycket lyckad satsning och grupperna blev snabbt fullbokade och måste utökas till 2 pass/vecka.

 

2005 startades en Jazzdansgrupp som flera gånger varit inbjudna till Nyköpings Jazzgymnaster att vara med på deras årliga uppvisning.

 

Vi har även haft grupper med Step, Chi Ball, Ju-Jutsu och Innebandy under en kortare period.

 

2013 och framåt! Vi utvecklas som gymnastikförening och tar ett kliv på Gymmix-tåget som går genom landet! Ett initiativ som erbjuder varierande träning och utbildning för våra ledare, både inom förståelsen för den fysiska ansträngningen och människokroppen, men också möjligheten att utveckla fram sina egna pass (vare sig det är inom styrka eller kondition) självständigt. Vi är fortfarande Gnarps Gymnastikförening men bytte namn till Gymmix Gnarp som en symbol för utveckling.

Fram till 2015 har vi erbjudit pass som Latinfusion, Afrodance och Barnafro. Även styrketräning som push, EFIT och Cirkelträning har blivit populärt så det fortsätter vi utveckla! 

 

2015 blir nyheterna ett kombinerat konditions- och danspass som ska erbjudas till alla som vill röra på sig och få upp flåset! Utomhusträning under sommaren i form av EFIT och dubbla av de populära EFIT-passen under hösten,  och även nya instruktörer som vi glädjs med!

 

 2016 dansade vi på med Cardiodance, Cirkelträning och Push som fortsatte gå bra. Vi annonserade för nya ledare och till kommande terminer har de gått utbildning och kommer leda barngympa. 

 

2017 Vi köper in ny utrustning och utökar träningsmöjligheterna! EFIT och Lättgympan kommer tillbaka och pushen byts ut mot nya uppdaterade passet Bodywork. Nyheterna Yinyoga och Familjegympa tror vi kommer bli en succeé!

bottom of page